factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Termeni și condiții

Te rugăm să citești cu atenție termenii și condițiile de utilizare înainte de a utiliza sau obține orice materiale, informații, produse sau servicii prin acest site.


TERMENI ȘI CONDIȚII
S.C Cubus Arts S.R.L oferă accesul la site-ul și utilizarea site-ului factureaza.ro doar sub rezerva acceptării de către tine a acestor termeni și condiții. Prin accesarea, utilizarea sau obținerea oricărui conținut, date, materiale, informații, produse sau servicii prin factureaza.ro , ești de acord să respecți acești Termeni. S.C. Cubus Arts S.R.L își rezervă dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adăuga și de a retrage în parte sau în întregime Termenii și Condițiile. În cazul în care nu ești de acord, te rugăm să părăsești imediat site-ul factureaza.ro


PRINCIPII DE INTERPRETARE
Cuvintele folosite în cadrul contractual curent (Termeni și Condiții, Contract, eventualele acte adiționale și Anexe) în forma la singular, vor include și pluralul, cuvintele folosite în forma la plural vor include și singularul și utilizarea unui termen la un gen va include și celălalt gen. Cuvintele care denotă persoane și adresări la persoana a doua, vor include persoane fizice, persoane juridice, corporații, asociații precum și orice altă formă de asociere juridică și comercială. Termenii "includ" și "inclusiv" au semnificația de enumerare și nu de limitare și nu vor fi interpretați restrictiv. Orice referință la "anexa" sau "act adițional" este efectuată în conformitate cu o anexă sau act adițional al contractului de adeziune.


UTILIZAREA SITE-ULUI FACTUREAZA.RO
Ești responsabil pentru păstrarea securității și confidențialității informațiilor de acces pe acest site (parole și nume de utilizator, precum și orice alte modalități de autentificare și accesare a serviciilor factureaza.ro ). Dacă ai înstrăinat sau ți-au fost sustrase prin orice modalitate datele de acces la contul tău, vei fi răspunzător de utilizarea acestora, indiferent dacă aceasta se face cu sau fără voia ta. Ești de acord să fii responsabil pentru toate activitățiile desfășurate pe acest site, factureaza.ro . Serviciul poate fi folosit doar pentru emiterea de facturi sau alte tipuri de documente în condițiile legii. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru facturile sau alte documente emise sau tipărite de tine folosind acest serviciu. Serviciul nu poate fi folosit pentru emiterea de facturi pentru activități care ar însemna o încălcare a legii. Dacă se constată că ai folosit acest serviciu pentru activități care contravin legilor în vigoare îți vom restricționa accesul la acest serviciu.
S.C. Cubus Arts S.R.L își rezervă dreptul de a restricționa accesul la contul tău în următoarele cazuri:

1. încercarea de fraudă sau frauda de a emite facturi false sau ilegale despre care S.C. Cubus Arts S.R.L a luat cunoștiință prin orice mijloace

2. încercarea de fraudă sau frauda de a ocoli măsurile de securitate ale site-ului, de a sustrage informații despre alți utilizatori

3. încercarea de fraudă sau frauda de a copia site-ul și de a-l reproduce în întregime sau în parte, accesul neautorizat - inclusiv tentativa - pe serverele S.C. Cubus Arts S.R.L

4. crearea de conturi multiple pentru aceeași persoană juridică cu scopul de a beneficia în multiple rânduri de perioada de gratuitate.

5. întreprinderea de acțiuni care afectează buna funcționare a site-ului factureaza.ro

6. întreprinderea de alte acțiuni care pot fi considerate abuzuri de către S.C. Cubus Arts S.R.L

Poți solicita ștergerea tuturor datelor asociate contului tău. O astfel de solicitare implică sistarea imediată a furnizării de servicii către tine.


PREŢUL, MODALITĂŢI DE PLATĂ
Din momentul creării unui cont pe site-ul factureaza.ro vei beneficia de o perioadă de gratuitate de 3 luni. În acest timp vei putea folosi serviciul fără restricții. După această perioadă poți opta pentru unul din conturile plătite conform grilei de prețuri sau pentru contul gratuit, limitat în funcționalitate.

În funcţie de tipul de abonament şi de perioada de plată selectate, îţi vom emite facturile pentru utilizarea serviciilor factureaza.ro.

Ca modalităţi de plată, facturile se pot achita prin ordin de plată, online cu cardul de credit/debit sau alte modalităţi de plată disponibile(Google Pay, Apple Pay, etc...). Pentru procesarea plăţilor online folosim serviciile procesatorilor de plată online mobilPay şi Stripe.

Ai posibilitatea de a permite salvarea datelor cardului tău de credit/debit pentru a plăti automat facturile pentru utilizarea serviciilor factureaza.ro. Datele cardului vor fi salvate pe serverele Stripe, unul din cei mai mari procesator de plăţi online la nivel global.


SERVICII DE PLATĂ ONLINE
Serviciul factureaza.ro pune la dispoziție funcții de conectare și comunicare automată cu servicii externe de plată online. Activând opţiunea de încasare facturi online, facturile şi proformele emise de tine vor putea fi plătite online, iar plata se va înregistra automat. Pentru a beneficia de această facilitate, trebuie să fii înregistrat la un serviciu extern de plată online. Factureaza.ro nu își asumă responsabilitatea pentru relația ta cu procesatorii de plăți sau pentru buna funcționare a serviciilor acestora.

Procesatorii de plăți pentru care există integrări complete în cadrul serviciului factureaza.ro sunt mobilPay şi Stripe.
Mai multe informații despre mobilPay găsești aici: www.mobilpay.ro
Mai multe informații despre Stripe găsești aici: www.stripe.com

Datele necesare integrării cu procesatorii de plăţi mobilPay sau Stripe (chei private, chei publice, identificatori comerciant, webhook signing secret) poti fi transmise prin intermediul interfeţei factureaza.ro şi vor fi stocate criptat. Alternativ, trimiterea se poate face pe canale securizate de comunicare agreate anterior transmiterii acestora cu echipa tehnică. Datele mai sus menţionate nu se vor trimite în nici un caz necriptate prin email sau folosing alte canale nesigure. Eşti responsabil pentru corectitudinea şi completitudinea datelor trimise. De asemenea, poţi alege modul de test sau de producţie al integrării cu mobilPay sau Stripe.


INTEGRARE E-FACTURA
"e-Factura" este un serviciu informatic al ANAF destinat colectării informațiilor despre facturile emise de firme. Pentru fiecare factură se va genera un fişier într-un format acceptat de "e-Factura", care va trebui transmis către sistemul informatic al ANAF.
Mai multe detalii despre e-Factura sunt disponbile aici.
Serviciul factureaza.ro oferă două posibilităţi de a interacţiona cu "e-Factura", şi anume:

1. generarea fişierelor în formatul acceptat de "e-Factura" şi transmiterea manuală a acestora folosind interfaţa disponibilă în Spatiul Virtual Privat

O factură individuală poate fi descărcată în formatul acceptat de "e-Factura". Ulterior acesta va putea fi încărcat în Spaţiul Virtual Privat în Secţiunea "Factura electronică -> Trimitere factură".

În mod similar se poate genera o arhivă de fişiere în formatul acceptat de "e-Factura" pentru facturi multiple. Fişierele din arhivă vor putea fi încărcate în Spaţiul Virtual Privat în Secţiunea "Factura electronică -> Trimitere factură".

Conţinutul fişierelor sau arhivelor de fişiere descărcate poate fi inspectat şi vizualizat cu orice editor text sau browser internet. Responsabilitatea pentru datele conţinute în aceste fişiere şi transmise către "e-Factura" îţi aparţine.

2. generarea fişierelor în formatul acceptat de "e-Factura" şi transmiterea automată prin intermediul serviciului API dezvoltat de ANAF folosind protocolul OAuth 2.0

Pentru activarea integrării automate este necesară autorizarea accesului factureaza.ro pentru trimiterea facturilor către "e-Factura", care se realizează folosind certificatul digital calificat necesar autentificării în Spaţiul Virtual Privat.

Ulterior activării integrării automate descrisă mai sus, o factură individuală poate fi trimisă direct către "e-Factura". Fiecare trimitere a unei facturi către "e-Factura" trebuie confirmată explicit pentru a preveni transmiteri accidentale.

În mod automat, e-Factura poate fi trimisă:

Individual și instant, atunci când se emite o factură

Individual și programat (se alege ziua și ora), atunci când se emite sau se modifică o factură

La comun (mai multe odată) și instant, atunci când se emit mai multe facturi în cadrul unui abonament

La comun (mai multe odată) și programat (se alege ziua și ora), atunci când se emit mai multe facturi în cadrul unui abonament

Utilizatorul care confirmă trimiterea unei facturi către "e-Factura" în oricare dintre cele patru variante de mai sus este complet răspunzător pentru datele trimise.

În mod similar se pot trimite mai multe facturi direct către "e-Factura". Trimiterea de mai multe facturi către "e-Factura" trebuie confirmată pentru a preveni transmiteri accidentale.

Anterior trimiterii se poate descărca fişierul corespondent facturii, respectiv o arhivă cu fişierele corespondente facturilor, în formatul acceptat de "e-Factura" pentru a verifica corectitudinea datelor transmise. Conţinutul fişierelor sau arhivelor de fişiere descărcate poate fi inspectat şi vizualizat cu orice editor text sau browser internet. Responsabilitatea pentru datele conţinute în aceste fişiere şi transmise către "e-Factura" îţi aparţine.

Serviciul factureaza.ro nu răspunde de momentele de nefuncţionare sau de funcţionare defectuoasă a sistemului RO e-Factura, administrat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin intermediul căruia se realizează transmiterea și preluarea e-Facturilor.

Orice întrerupere, întârziere, eroare tehnică sau altă problemă legată de transmiterea automată a facturilor în SPV sau de preluarea automată a e-Facturilor de furnizori, și care este cauzată de sistemul RO e-Factura se afllă în afara controlului nostru și nu ne putem asuma răspunderea pentru astfel de situații. Utilizatorii sunt încurajați să verifice periodic starea funcționării sistemului RO e-Factura și să ia măsuri suplimentare, dacă este necesar, pentru a asigura transmiterea corectă și la timp a facturilor.


DOCUMENTE INCLUSE
Calculul documentelor incluse în abonament se face însumând toate documentele adăugate pe parcursul unei luni calendaristice. Acestea includ: facturi, chitanțe, proforme, avize, comenzi, documente furnizori. Calculul include și documentele șterse ulterior.

La documentele de furnizori intră atât cele adăugate manual de utilizator, cât și cele primite automat prin integrarea e-Factura, dacă s-a autorizat și acest aspect odată cu activarea integrării.


SERVICII DE COLECTARE DEBITE
Serviciul factureaza.ro pune la dispoziție funcții de conectare și comunicare automată cu servicii externe de colectare debite. Activând funcția de încasare debite online, facturile emise de tine vor putea fi trimise către firme care oferă servicii de colectare debite. Pentru activarea funcției de colectare debite online trebuie să colaborezi cu o societate care oferă aceste servicii. Factureaza.ro nu își asumă responsabilitatea pentru relația ta cu firmele care oferă servicii de colectare debite.

Serviciul de colectare debite şi recuperare creanţe partener al serviciului factureaza.ro este STRAETUS. Mai multe informații găsești aici: www.straetus.ro

Tarifele pentru serviciile de recuperare debite ale STRAETUS sunt disponibile aici.

Serviciul factureaza.ro îți pune la dispoziție un formular prin care poți trimite o cerere de activare a serviciilor de colectare debite ale STRAETUS, furnizând adresa de email și numărul de telefon de contact.

După activarea funcției de colectare debite, facturile tale scadente vor putea fi trimise către agentul de colectare debite pentru recuperare, folosind un formular special în care poți include detalii despre factură și debitor. De asemenea, după activarea funcției de colectare debite, informații despre plățile și chitanțele asociate facturilor trimise agentului colector pentru recuperare, vor fi trimise automat către agentul colector.


RESPONSABILITATEA S.C. CUBUS ARTS. S.R.L Pentru buna funcționare a site-ului precum și pentru realizarea posibilității de a furniza o gamă largă de servicii, S.C. Cubus Arts S.R.L. colaborează cu terți. Prin utilizarea site-ului și a serviciilor sale înțelegi că S.C. Cubus Arts S.R.L. nu răspunde de momentele de nefuncționare sau de funcționarea defectuoasă a sistemelor terților prin intermediul cărora se realizează serviciile ce necesită apelarea la aceștia, și nici de alterarea, pierderea sau netransmiterea informațiilor transmise prin intermediul acestora.
Deoarece identificarea utilizatorilor de internet nu este posibilă, S.C. Cubus Arts S.R.L nu are obligația legală de a verifica informațiile salvate sau furnizate pe site-ul factureaza.ro de către utilizatorii acestuia și nu poate fi trasă la răspundere pentru pagubele directe sau indirecte cauzate de aceste informații. Ai luat la cunoștiință și ești acord cu faptul că ești singurul responsabil pentru conținutul informațiilor salvate în, și furnizate prin intermediul site-ului nostru.

Declari în mod expres că înțelegi și că esti de acord cu următoarele:

1. utilizarea serviciilor site-ului factureaza.ro se face pe propria răspundere

2. serviciile factureaza.ro sunt furnizate "așa cum sunt/ca atare"

S.C. Cubus Arts S.R.L. nu oferă nici o garanție că:

serviciile vor corespunde tuturor cerințelor tale

serviciile vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori

orice eroare de program va fi corectată

În nici o circumstanţă S.C. Cubus Arts S.R.L nu poate fi făcută responsabilă pentru pierderi de natură directă sau indirectă rezultate din, sau legate în orice fel de folosirea sau gradul de performanță al serviciului sau site-ului factureaza.ro


LINKURI
Site-ul factureaza.ro sau documentele generate folosind site-ul factureaza.ro pot conține link-uri adăugate de terțe persoane pentru care nu ne asumăm nici o responsabilitate și cu care nu putem fi asociați în niciun mod.


PUBLICITATE ȘI PROMOȚII S.C. Cubus Arts S.R.L poate derula în orice moment campanii de publicitate și/sau promoții în orice secțiune a site-ului factureaza.ro . Campaniile și promoțiile derulate de S.C. Cubus Arts S.R.L nu necesită acordul vizitatorilor sau utilizatorilor site-ului. Spațiile și dimensiunea campaniilor publicitare și promoțiilor pot fi schimbate oricând fără să necesite un anunț prealabil.
S.C. Cubus Arts S.R.L nu își asumă responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promoțiile organizate în site, altele decât cele organizate strict de S.C. Cubus Arts S.R.L


CONSIDERAȚII FINALE
Documentele "Termeni și condiții", contract, acte adiționale și anexe alcătuiesc întreg cadrul contractual de față și înțelegerea părților, în conformitate cu subiectul înțelegerii și înlocuiesc orice înțelegere, promisiune, ofertă, contract, garanție, scrisă sau orală anterioară, dacă nu este menționat altfel în mod expres.

S.C. Cubus Arts S.R.L
Aleea Taberei, Nr. 3, Ap. 21
Sibiu 550390 România
RO 13548146
J32/508/2000
www.cubus.ro
Fax 0368 409233
Pentru urgențe ne puteți contacta telefonic la 0368 409233.
Pentru orice alte situații vă rugăm să folosiți formularul de contact .